Mielen taidot – työpaja: jännittäminen osana elämää!

Kamppailetko sosiaalisen jännittämiseen tai epävarmuuden kanssa? Haluatko lisätä esiintymisvarmuutta tai oppia kohtaamaan itsekriittiset ajatuksesi myötätuntoisesti? Tule mukaan Mielen taidot -työpajaan!

Opiskelijan Kompassi yhteistyössä Movin kanssa tarjoaa Mielen taidot -työpajan kaikille yliopisto-opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita käsittelemään omaan henkiseen hyvinvointiin liittyviä teemoja ja haluavat saada konkreettisia työkaluja näihin. Työpaja sopii erityisesti opiskelijoille, jotka kamppailevat sosiaalisen jännittämisen tai epävarmuuden kanssa.

Työpajassa saa loistavan tilaisuuden tutustua useisiin mielen taitoihin, jotka ovat hyödyllisiä esimerkiksi henkilökohtaisessa kasvussa, sosiaalisten suhteiden rakentamisessa sekä elämän merkityksellisyyden kokemisessa. Työpajan ryhmä tarjoaa turvallisen ympäristön hyvinvointiin liittyvälle pohdinnalle ja vertaistuen saamiselle.

R6GJ4uDw.jpg

 

Mitä hyvinvointityöpaja sisältää?

Ryhmässä on 6–8 osallistujaa. Työpajaan sisältyy viisi ryhmätapaamista kuuden viikon aikana (välissä yksi taukoviikko) hyvinvointiohjaajien vetämänä. Jokainen ryhmätapaaminen kestää noin 1,5–2 tuntia ja sisältää keskusteluja pareittain sekä koko ryhmässä, yksilö- ja ryhmäharjoituksia, tietoiskuja, sekä kotitehtäviä pohjautuen muun muassa Opiskelijan Kompassi -hyvinvointiverkko-ohjelmaan. Ensimmäisellä ryhmätapaamisella käydään läpi osallistujien tarpeita ja toiveita ja niiden pohjalta muodostetaan seuraavien tapaamisten teemat ja sisällöt. Kullakin ryhmätapaamisella esitellään uusi teema ja siihen liittyvät välitehtävät. Kukin osallistuja työskentelee omien henkilökohtaisten tavoitteiden parissa ryhmätapaamisten välillä Opiskelijan kompassi -verkko-ohjelman avulla.

Työpaja perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan, jossa keskitytään arvo-, hyväksyntä- ja tietoisuusprosessien ymmärtämiseen ja tukemiseen. Se antaa taitoja käsitellä haasteita, ongelmia ja asioita, joita opinnoissa ja elämässä kohdataan. Tavoitteena on siis vahvistaa mielen joustavuutta ja voimavaroja elämän haasteista selviytymiseen.

Aikataulut

Tapaamiset ovat yliopiston tiloissa tiistaisin tai keskiviikkoisin iltapäivisin ja iltaisin:

  • Ke 13.3. klo 17-19 Paikka: Ag. C132.1
  • Ti 19.3. klo 17-18.30 Paikka: Ag. C132.1
  • Ti 26.3. klo 17-18.30 Paikka: Ag. C132.1
  • Taukoviikko
  • Ti 9.4 klo 17.30-19.00 Paikka: Ag. C134.1 HUOM! paikka ja aika!
  • Ti 16.4. klo 17:30-19:30 Paikka: Ag. C132.1


Milloin ja miten saan tiedon ryhmän sisäänpääsystä?  
Sinuun otetaan yhteyttä sähköpostitse viimeistään viikolla 10

Miten pääsen ilmoittautumaan?

Olet tervetullut osallistumaan, jos

  • Olet Jyväskylän yliopiston perustutkinto-opiskelija
  • Pystyt sitoutumaan ryhmätyöskentelyyn työpajan keston ajaksi
Imoittaudu helposti 5.3.2024 mennessä  Webpropol- lomakkeella 


Kouluttajat ja ohjaajat

Työpajan hyvinvointiohjaajina toimivat loppuvaiheen psykologian opiskelijat Florence Eneh ja Kristiina Vaitoja sekä Movin yliopistolehtori Maija Gerlander.  

Työpajan ohjaajien koulutuksesta ja työnohjauksesta vastaa projektitutkija Panajiota Räsänen (opiskeluhyvinvointi). Kouluttajana on toiminut myös asiantuntija Hanna Ahola (opiskeluhyvinvointi).

Ota yhteyttä

Kysyttävää? Ota rohkeasti meihin yhteyttä! mielentaidottyopaja@gmail.com

Työpajan koordinaattori: projektitutkija (opiskeluhyvinvointi) Panajiota Räsänen, Psykologian laitos, panajiota.rasanen [a] jyu.fi tai 040 805 4518